Roemeens Restaurant: Zondag 24 februari 2019 

Het 28° Roemeens restaurant werd met succes afgesloten. Een 600-tal eters konden genieten van een uitgebreide keuze en een voortreffelijke kwaliteit en bediening.
De kookploeg van KWB St.-Amands onder de leiding van Fons, Erwin, Jo en Luc en met de welkome hulp van enkele andere leden van de kookploeg, deden hun faam alle eer aan. Tinne dirigeerde het buffet waar ook de jongere generatie zich liet opmerken.
De voorbereiding startte zaterdag al om 09:00 met de rijstpap van Maria, het voorkoken en het klaarzetten van de zaal. We konden hier ook beroep doen op de nodige vrijwilligers om dat allemaal te klaren.
De reclameomhaling was dit jaar een succes en resulteerde in 2 onderleggers vol adverteerders, wat een hart onder de riem is om te kunnen starten. Dank aan de ophalers voor jullie engagement, wat niet altijd het meest prettige is. {gallery}2019_Roemeens_Restaurant_zaterdag{/gallery}

De mensen werden dit jaar verwelkomd door Johny in traditionele klederdracht voor het aperitief. Verder was er een ganse ploeg vriendelijke helpers aanwezig om iedereen op te vangen, van het nodige te voorzien en ook te zorgen dat alles afgewassen en opgeruimd werd. Dank dat jullie je wilden inzetten hiervoor. Ook dank aan het Vinatori comité van Turnhout om zowel ’s middags als ’s avonds mee in te springen voor de moeilijke afwas- en opkuis taak.
Het Roemeens Restaurant van dit jaar stond in het teken van de verdere uitbouw van het projecten en de toekomstige zorg voor ouderen die alleen achterblijven. Er werd ook informatie gegeven over de 2 fietsreizen die in juni en september doorgang vinden alsook over wandelmogelijkheden op maat.
De algemene tevredenheid en lof over het evenement, prestatie en menu, zijn te danken aan een grote groep vrijwilligers zowel in de keuken, voor het opdienen van eten en drank, achter de toog, bij het afruimen en afwassen, bij het bedienen aan het buffet, aan de kassa, het aanwijzen van de plaatsen, enz. We zijn dan ook blij om telkens nieuwe enthousiaste helpers te mogen begroeten. Ook  ADAMS-executive director Ioan Suru, Adi en Pavel, hielpen mee.
Het is dan ook met fierheid en plezier dat we iedereen, die op een of andere manier geholpen heeft om van dit 28° Roemeens Restaurant weer een succes te maken, van harte willen bedanken namens de VZW Geels Roemeniëkomitee. De opbrengst besteden we verder aan onze projecten en de uitbreiding er van die je kunt volgen op onze website. Dit ook als model en voorbeeld in Roemenië.  Mulţumesc mult! {gallery}2019_Roemeens_Restaurant{/gallery}