2Banat Epic, Slatina-Timis 29-31 juli 2016

2de editie 2-daagse mountainbike race

logoDe MTB-sectie van sportclub "Tibiscus" van de universiteit van Timisoara wil sportieve vrienden uit gans Roemenië  en ook daar buiten bereiken. De deelnemers moeten goed getraind zijn, vele van hen  vinden we terug in de Roemeense nationale MTB-competitie.

De organisatoren van dit sportevenement vormen het medisch centrum om tot hun hoofdkwartier.  Briefings, massage, eten, fietsonderhoud, alles is er aanwezig. De tuin wordt een camping.

 

Voor dag 1 is men van het woeste traject over de Tarcu-top, 2170m, van 2015 afgeweken en rijdt men op een lagere hoogte maar met een totaal van 5061 hoogtemeters, iets voor de "echten" dus.

 

Dag 1 : 115 km - 5061 hoogtemeters - maximum hoogte 1473m

dag 1 2016Het volledig nieuw traject ligt ten zuid-oosten van Slatina-Timis.: vertrek in Fenes, langs het stuwmeer van Poiana Rusca, de Canicea-klif en door dorpjes die enkel met voetpaden verbonden zijn in het Domogled nationaal park. 

  • epic2_2016
  • epic3_2016
  • epic_2016
 

 

Dag 2: 58km - 2000 hoogtemeters: maximum hoogte: 1447m

Het traject ligt ten westen van Slatina-Timis volledig off road langs het stuwmeer van Trei Ape, top van Semenic en de Boheemse dorpen Weidenthal (Brebu Nou) en Wolfsberg (Garana). Vertrek en aankomst is in Slatina-Timis.

 

Voor de "amateurs" is er een korte rit (37,5km) voorzien waarvan elke meter de moeite is.

Op deze website  vind je alle info, wens je meer info ga dan via contact.

 

 

 De club promoot ook andere events o.a.:

"24hr Experience" 

Expiernce

Dit is een MTB tocht van Weidenthal (Brebu Nou) naar Eibenthal aan de Donaukloof en terug: totaal meer dan 210km binnen de 24uur te rijden. Het traject ligt niet vast, je stippelt het zelf uit aan de hand van stafkaarten en mogelijke GPS-tracks. Hoofdwegen (asfalt) zijn niet toegestaan. Trajecten lopen ganse tijd door nationale parken: Semenic- Cheile Carasului, Cheile Nerei - Beusnita, Portile de Fier en de bergen Semenic en Almajului. De rit moet gereden worden tussen 1 mei en 20 september 2016. Start is in het pension "Brebu Nou 167" (EnduRomania). Aangeraden wordt om 2u 's morgens te starten. Je neemt je traject op met GPS en geeft de data door bij aankomst. Na het seizoen vergelijkt men de resultaten van de deelnemers. Natuurlijk is het voor amateurs vrij om de rit te onderbreken en een overnachting te plannen... En de kortste weg is niet altijd de snelste.

  • Expiernce_1
  • Expiernce_2
  • wegwijzer
Een verslag van 2Banat Epic 2015: klik hier