Door zijn uitgestrektheid en de praktisch onbewoonde Karpaten trekt de streek ook enduro rijders aan vanuit gans Europa. Mits de elementaire regels na te leven kan het nog: maximale geluidsdemping, langzaam door de dorpen, op de wegeltjes en uit de natuurgebieden blijven, de hoevedieren die los in de bergen grazen niet doen schrikken.

 

landschap2a

Enduromania, een van de promotors, heeft zijn hoofdkwartier in Brebu-Nou en organiseert verschillende events in de streek. Slatina-Timis is  in 2014 tweemaal het centrum van zulk event: van 8 tot 14 juni 2014 en van 10 tot 16 augustus 2014. De meeste rijders komen met hun lichte enduromoto’s op remorck en kamperen in de tuin van het medisch centrum. Enkelen komen met zware all-roads via de weg, en steken ter plaatste noppenbanden. In 2009 waren er enkele Vlamingen die privé de omgeving van Slatina hebben verkend.

  

 

 

doorbossenaDe mogelijkheid bestaat ook om lichte enduromoto’s (250cc) en kledij te huren in Brebu Nou  in het pension Scotienii bij Stephen, een Schot. U kan er ook overnachten.

Aanbeveling om minstens met 3 een tocht aan te vatten, kwestie van mekaar recht te helpen en gemakkelijker de weg terug te vinden.

doorwatera