21 Februari 2016: 25ste Roemeens Restaurant

De voorbereiding scheen dit jaar moelijker te worden gezien we niet over de keuken van de feestzaal konden beschikken op zaterdag. Daarom moesten we uitwijken naar de keukenfaciliteiten van de Technische Scholen St.-Jozef. Door de 25 jaren ervaring en de aanpassing van het menu liep de voorbereiding toch nog gesmeerd.

25 helpers onder leiding van de kookploeg van KWB St.-Amands startten met het snijden van groenten, fruit... en het voorkoken om 13u. Om 18u waren we klaar en stond alles in de koelwagen.

  • voorbereiding_1
  • voorbereiding_2
  • voorbereiding_3
  • voorbereiding_4
  • voorbereiding_5
  • voorbereiding_6
  • voorbereiding_7
  • voorbereiding_8
  • voorbereiding_9

Zondag 6u30 starten de koks  en helpers met de werken. Vanaf 8u werd de zaal in orde gemaakt: stoelen, tafels, buffet... zodat 300 gasten tegelijk konden eten. Speciaal dit jaar was de verwelkoming door Andreea en Florin. In folkloristische kledij boden ze brood, zout en tuica aan: de tradtionele Roemeense verwelkoming van gasten. Zowel 's middags als 's avonds verliep alles vlot: keuken, afwas, bediening, toog, kassa,.... iedereen deed zijn uiterste best om in totaal 620 eters tevreden naar huis te laten gaan.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 04a
  • 04b
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 09a
  • 10
  • 10a
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 16b
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24