Hulpgoederen voor AdamSlatina-Timis: december 2020

 

Woensdagavond  9 december werd er een vrachtwagen (totaal 85m³) geladen voor Slatina-Timis.Omwille van de Covid pandemie werd dit gedaan door een beperkt aantal helpers. Eerst werd er bij de firma WimPau beschermingsproducten voor Covid-19 geladen. Naast de ontsmettingsgels: grote en kleine verpakkingen werden er ook 2 ontsmettingszuilen, papieren handdoekjes, enz. aangekocht. De firma WimPau schonk daarnaast extra ontsmettingsmiddel en ook vele dozen met zepen, detergenten, ZigZag papieren handdoekjes, drinkflessen, enz. Verder gingen er materialen mee die bijeen gezameld werden door ijverige Gelenaars, naast de inhoud van het dokterskabinet van Dr. Fourneau (bureaus, bureaustoelen, zetels, sterilisator, enz.) en verpleging- en doktersuniformen (geschonken door Griet Verachtert). Ook enkele rolstoelen, rollators, WC-stoel, patiënten zetels voor ziekenhuis en rustoord, kinderkleding en speelgoed voor kindertehuis van Zagujeni, schoolgerief, enz.. Bij de firma “Anne-Lore” kochten we spatwaterdichte en afwasbare PU-schorten voor de zorgverstrekkers van ADAMS en zij doneerde  ook vele bruikbare materialen zoals herbruikbare pampers voor volwassenen, verzorgingskledij, speciale lakens, ondersteuningskussens, enz. voor de thuiszorg en uitleendienst.

2020 transport1

2020 transport3

2020 transport5

 

 

 

 

 

 

Donderdag 10 december in de vroege morgen vertrok de vrachtwagen, firma uit Borlova en chauffeur uit Slatina-Timis, naar het medisch centrum. Daar stond  zaterdagvoormiddag Johny Suru met zijn team klaar om Corona-veilig te lossen.

Nu kan het verdelen van de goederen door Johny beginnen: medisch centrum, kindertehuis Zagujeni, bevolking Slatina-Timis, ziekenhuizen enz.

2020 transport9a

 2020 transport7