In 1999 werd vanuit het tweede project eerst een Roemeense stichtingFundatia pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual(FDAAM-Flandra) opgericht. Dit was een samenwerking tussen VZW Geels Roemeniëkomitee, Christelijke Mutualiteit en Somepro.

logoVZWlogocm

 logosomepro

 

 

 

 

 

 

De raad van bestuur van FDAAM bestaat uit 3 Vlamingen en 2 Roemenen. Daarna werd vanuit deze nationale stichting de eerste lokale mutualistische organisatie “Asociatia De Ajutor Mutual Slatina-Timis” (ADAMSlatina-Timis) opgericht. De raad van bestuur hiervan bestaat uit 6 Roemenen en 1 Vlaming.

 

ADAMSlatina-Timis is een democratische ledenbeweging: alle leden maken de algemene vergadering uit en kiezen de raad van bestuur, die het medisch-sociaal centrum beheert, de eerstelijnsgezondheidszorg uitbouwt en allerlei sociale acties en activiteiten onderneemt. De leden betalen een jaarlijkse ledenbijdrage. ADAMSlatina-Timis heeft tevens als eerste organisatie in Roemenië een contract met de regionale ziekteverzekering CJAS .

adam

ADAMSlatina-Timis : Asociatia De Ajutor Mutual Slatina-Timis

 

ADAMSlatina-Timis heeft volgende personeelsleden in dienst: 1 familiedokter, 3 assistenten, 2 tandartsen: 1 in Slatina en 1 in Verendin, kuisvrouw, boekhoudster en lokale coördinator. De apotheekruimte wordt volledig ingericht verhuurd met een contract over terugbetalingstarieven voor leden ADAMSlatina-Timis.