Uitwisseling en training brandweer : 5 - 10 September 2014 deel 2 Campus Vesta

 

Campus Vesta geeft officieel erkende opleidingen aan brandweerprofessionals en -vrijwilligers. Alle mogelijke blustechnieken en bijscholingen kunnen er gevolgd worden. Elke situatie kan er praktisch geoefend worden. Er staan huizen, appartementen, petrochemische installaties. Naast treinen, auto's, bussen is er ook een vliegtuig, een autostrade. Dit alles staat op een verlaten Britse militaire basis. In de voormiddag bezocht de ploeg olv Ben en Bart een deel van de site.

{gallery}albumcampusvesta{/gallery}

In de namiddag werd er geoefend met echte branden. het gebruik van waterslangen, brandblussers, schuim . BIG was ook daar om een promotiefilm te maken: een heftruck beschadigde enkele vaten met azijnzuur en natriumhydroxide en vatte vuur. Het Roemeense team werden acteurs in deze film en moesten de brand bestrijden.

{gallery}albumcampusvesta_1{/gallery}

's Avonds was er een BBQ en werden er Belgische bieren geproefd. Er waren ook 2 Roemeense deelnemers aan Special Olympics en hun coach bij. Eén van hen, Sebi uit Cluj, zal een echte brandweerman worden!

 

Dag 2 op Campus Vesta

Dit wordt de meest memorabele dag met hittegewenning.

{gallery}albumcampusvesta_2{/gallery}

Daarna volgt de flashover.

{gallery}albumcampusvesta_3{/gallery}

flashoverfilm: klik hier

En er wordt geëindigd met back drafts.

backdraftfilm: klik hier

De Belgische instructeurs waren gelukkig dat ze zo een enthousiast team hadden ontmoet. Het was een mooie ervaring voor beide partijen.